Kompanija LINKgroup dodelila besplatna školovanja ovogodišnjim dobitnicima konkursa za osobe sa invaliditetom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na skromnoj svečanosti koja je ove godine organizovana u prostorijama ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy u Beograđanki, uz poštovanje svih propisanih mera prevencije koronavirusa, dodeljena su besplatna školovanja ovogodišnjim pobednicima konkursa za osobe sa invaliditetom. 

Besplatna online školovanja dodeljena su i dobitnicima sa teritorije Bosne i Hercegovine i Rumunije.  

Besplatna školovanja u vrednosti od 40.000 evra

Kompanija LINKgroup godišnje izdvaja 40.000 evra za edukaciju osoba kojima je ovakav vid učenja veoma značajan. Polaznici će programe ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy slušati i polagati online, zahvaljujući najsavremenijoj Distance Learning platformi u regionu. 

Velika prednost naših školovanja je što, zahvaljujući Distance Learning platformi, možete učiti sa bilo kojeg mesta na svetu ukoliko imate internet konekciju. Na taj način možete sticati znanja, usavršavati se i postati konkurentniji na tržištu rada – objasnio je Vuk Ninić, menadžer ITAcademy. 

Ukupno 20 besplatnih školovanja raspoređeno je tako što ih je dobilo osam osoba iz Srbije i po šest osoba iz Bosne i Hercegovine i Rumunije. Novi polaznici dobili su i pomoć Centra za razvoj karijere u vidu besplatnih seminara i asistencije pri pisanju CV-ja za posao. 

Želimo da svi imaju jednaka prava na kvalitetno obrazovanje

 Finansijska podrška za osobe sa invaliditetom je način da kompanija LINKgroup omogući svima podjednaka prava na besplatno školovanje.  

– Osobe sa invaliditetom su najčešće motivisanije, hrabrije i upornije u učenju i radu. Na ovaj način želimo da ih podržimo i omogućimo im da svoje znanje unaprede u onim oblastima u kojima postoji velika potražnja za novim kadrovima. Mnogo je pozitivnih iskustava naših stipendista koji su dobili posao ili čak pokrenuli vlastiti biznis posle završenog online školovanja. To nam je najveća satisfakcija i motivacija da sa ovom akcijom i nastavimo – rekla je regionalna menadžerka marketinga i prodaje LINKgroupa Arijana Aladžuz. 

Zadovoljni polaznici su najveća satisfakcija i podstrek za nastavak akcije

LINKgroup ovu akciju sprovodi nekoliko godina unazad i dosta polaznika ITAcademy i BusinessAcademy na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Moldavije uspelo je da ostvari svoje poslovne ambicije zahvaljujući novostečenim znanjima i veštinama. I ovogodišnji lauerati imaju slične planove. 

– Mislim da najbolje i najsigurnije opstaju poslovi u IT sektoru i oni su ujedno najtraženiji i najbolje plaćeni u svijetu. Oduvijek me je zanimala ta struka, posebno sfera dizajna, kao i mobilne aplikacije. Međutim, u nedostatku zaposlenja, a samim tim i novčanih sredstava, nisam bila u mogućnosti da priuštim ovu školarinu. Hvala vam na pruženoj prilici – rekla je Emina Balavac iz Bosne i Hercegovine na uručenju besplatnog online školovanja. 

Njen kolega iz Rumunije nada se da će mu znanja koja bude stekao na BusinessAcademy pomoći da pokrene svoj posao.

– Posle nesreće koju sam doživeo shvatio sam da moje obrazovanje mora da se nastavi i posle završetka školovanja. Zato sam oberučke prihvatio priliku da završim smer Preduzetništvo na BusinessAcademy, jer se nadam da će mi mnogo pomoći u preduzetničkoj karijeri koju planiram. Ova prilika je došla u najboljem trenutku za mene – rekao je Popa Andrei. 

Stefan Lučić iz Srbije vidi ovu stipendiju kao način da počne sam da odlučuje o svom životu. 

– Mislim da će mi pomoći da se lakše zaposlim, da budem konkurentniji na tržištu, da konačno mogu sam da odlučujem o tome šta želim da radim u svom životu. 

Lista dobitnika ovogodišnjih stipendija 

Srbija:  

Nataša Lučić, Beograd;

Lav Andrić, Beograd;

Filip Nikolić, Kraljevo;

Tibor Ilić, Subotica;

Tijana Markočević, Beograd;

Jelena Močević, Požarevac;

Slavica Janković, Arilje;

Stefan Lučić, Beograd.

Bosna i Hercegovina: 

Arnela Smajlović, Sarajevo;

Emina Balavac, Mostar;

Jelena Jakovljević, Sarajevo;

Mustafa Ahmetspahić, Sarajevo;

Eldar Oruč, Sarajevo;

Zijada Nakičević, Tuzla.

Rumunija:  

Chirnoaga Elena-Daniela, Galaci;

Isac Mihaela, Brašov;

Macrineanu Andrei Alexandru, Braila;

Ingrid Enache, Jaši;

Alexandru-Ioan Enache, Karakal;

Andrei Popa, Jaši.

Od srca čestitamo svima koji se nalaze na ovoj listi i želimo da im ovo školovanje zaista pomogne u individualizaciji, konkurentnosti na tržištu rada i postizanju željenih ciljeva. 

Sve koji nisu na ovoj listi molimo da odmah posle 1. januara 2021. godine ponovo pošalju prijavu i time omoguće ulazak u uži izbor za narednu godinu – upornost i istrajnost su svakako kriterijumi prilikom odabira. Sve u vezi sa prijavljivanjem za ovu vrstu finansijske podrške možete pronaći OVDE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin