U saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine, deci bez roditeljskog staranja dodeljeni besplatni kursevi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kompanija LINKgroup u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine tokom avgusta realizovala je projekat besplatnog dodatnog obrazovanja dece bez roditeljskog staranja kroz besplatne kurseve na ITAcademy. LINKgroup je sa velikim zadovoljstvom podržao inicijativu Fondacije Princeze Katarine, sa kojom već godinama ima uspešnu saradnju, i deci bez roditelja omogućio da steknu vredna znanja i veštine koje će im koristiti u budućnosti.

Učenje vrednih znanja za bolju budućnost dece

Zahvaljujući kompaniji LINKgroup, mladi od 11 do 22 godine pohađali su online kurseve u trajanju od mesec dana iz ovih oblasti: engleski jezik, osnove upotrebe računara, osnove programiranja, WordPress, Adobe Photoshop. Nastava je realizovana pomoću platforme za učenje na daljinu Distance Learning, jedinstvene platforme za online učenje, koja se već godinama koristi na svim ustanovama korporacije LINKgroup. Na ovoj platformi oni prate predavanja putem Live streama, imaju komunikaciju sa predavačima i dobijaju sve potrebne materijale za učenje. 

Kako bi se upoznali sa korišćenjem platforme i što efikasnije završili ove vredne kurseve, veliku pomoć su im pružili i nastavnici domova za decu bez roditeljskog staranja, koji su pomogli u organizaciji ovog projekta.

ITAcademy je vodeća institucija za neformalno IT obrazovanje u regionu i svojim polaznicima pruža primenjiva znanja koja im omogućavaju napredovanje i dobro plaćeni posao u nekoj od najtraženijih IT oblasti današnjice. Zahvaljujući ovom projektu, deca bez roditeljskog staranja kroz besplatne kurseve imaju mogućnost da, kao i mnogi drugi, nauče veštine koje će koristiti u budućnosti.

Nagrade za najuspešnije polaznike

Više od 100 učenika dobilo je priliku da pohađa besplatne kurseve, a najuspešnijim polaznicima uručene su nagrade na Belom dvoru u Beogradu od strane Nj.K.V. prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine. Deset učenika  koji su ostvarili najbolje rezultate u onlajn-edukaciji dobili su tablet uređaje, koji će im omogućiti da svoja stečena znanja nastave da primenjuju.

Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina zahvalili su kompaniji LINKgroup i čestitali učenicima koji su pokazali izvrsnu posvećenost i znanje. „Veoma zahvaljujem kompaniji LINKgroup, koja podržava rad kako moje fondacije za obrazovanje i kulturu, tako i rad fondacije moje supruge”, rekao je Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar.   

LINKgroup i Fondacija Princeze Katarine u plemenitoj misiji

LINKgroup se više od 20 godina uspešno bavi edukacijom i međunarodnom sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja, i to na svim nivoima obrazovanja: od osnovnog, preko srednjoškolskog, visokog, do profesionalnog usavršavanja. Upotrebom najsavremenije tehnologije u edukaciji i inovativnih obrazovnih praksi LINKgroup se izdvojio kao apsolutni lider i postavio nove standarde obrazovanja, uz jasnu misiju: da pomogne ljudima da postanu uspešniji. 

Besplatni online kursevi namenjeni deci bez roditelja deo su misije kompanije da svima omogući kvalitetno obrazovanje i da veštine potrebne u 21. veku budu dostupne svima. Ovaj zajednički projekat korporacije LINKgroup i Fondacije Princeze Katarine omogućava deci da prošire svoja znanja i otkriju kako učenje može da bude zabavno, ali najvažnije je to da će im nove veštine pružiti više mogućnosti za posao kada napuste domove.

LINKgroup fondacija kao podrška brojnim mladim talentima

Korporacija LINKgroup neprestano teži da pomogne ljudima da postanu uspešniji, da ostvare svoje snove i izgrade poslovnu karijeru o kakvoj maštaju. Zato je osnovan jedinstveni fond kako bi oni koji žele da se usavršavaju kroz najmodernija i najkvalitetnija školovanja koja se mogu zamisliti mogli da ispune svoje želje i ciljeve.

Ova pomoć se ogleda u podršci brojnim mladim talentima koji žele da još više napreduju, mnogima kojima su finansijski razlozi glavna prepreka do školovanja koje će im pomoći da samostalno zarađuju i obezbede sebi sigurnu budućnost, osobama sa invaliditetom, kojima vrhunsko znanje omogućava da postanu potpuno ravnopravni članovi našeg društva, kao i svima koji istinski žele da unaprede svoje talente i da stvore uspeh kakav zaslužuju.

Kroz LINK Learning Foundation svake godine više od 200 učenika, polaznika i studenata dobija podršku za školovanje u okviru velike LINK educational Alliance grupacije škola i mogućnost da promeni svoj život.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin